Vznikla zde nová cestní síť, zrekonstruovalo se veřejné osvětlení, pískoviště, přibyly dětské prvky, lavičky, odpadkové koše a vše doplnily nové výsadby.

Třinecká zastupitelka Anna Bystrzycka ale tvrdí, že obyvatelé, kteří jsou právě doma, při otevřených oknech relaxovat nemohou.

„Jsou tam krásné prolézačky pro děti, různé atrakce, ale je tam hrozný hluk. Jsou to obrovské decibely, já bych je prosila změřit. Lidé ten hluk nemohou vydržet," uvedla Anna Bystrzycka. Podle ní nikdo nemyslel na to, že je zapotřebí dát na paneláky „nějakou jinou omítku".

„Na dětské hřiště ve vnitrobloku Sosnová jsme byli pyšní. I rodiče si přáli, aby tam takové hřiště bylo," reagovala starostka Věra Palkovská. „Žijí tam děti. A ty si chtějí hrát," dodala s tím, že na dětském hřišti, které zde stálo už v minulosti, byly zastaralé prvky. „Ty děti si tam hrály i předtím. Teď si tam nově mohou hrát i malé děti," konstatovala.

A zdůraznila, že paneláky nepatří městu, takže je zřejmé, že radnice vlastníkovi „omítky měnit nebude".

„Já jsem si to nevymyslela. Je opravdu velmi náročné tam bydlet," trvá na svém Anna Bystrzycka.

Místostarosta: Nejde vyhovět všem

Třinecký místostarosta Michael Trojka říká, že právě k dětským prvkům často slýchává protichůdné názory.

„Jsou tam samosprávy, různá společenství. V těch domech by si měli udělat jasno, co chtějí dohromady. Musí být nějaký kompromis. Vyhovět všem, to přece nejde," poznamenal Michael Trojka. Podle něj se v lokalitě objevují stížnosti na noční nepořádek. „To ale nesouvisí s těmi dětskými prvky, ale už s mládeží a s někým jiným," naznačil.

Anna Bystrzycka míní, že problémem rekonstruovaného vnitrobloku je i veřejné osvětlení. „Svítí lidem přímo do bytů," prohlásila. Podle radnice se věc již řešila, a to s výrobcem svítidel i se správcem osvětlení. „Zastiňovali jsme to fólií," uvedla šéfka příslušného odboru na radnici.