„Pořízení změny územního plánu se řídí stavebním zákonem a souvisejícími předpisy. Následně bude zastupitelstvu města předložena změna územního plánu k vydání. Interval pořízení změn územního plánu není stavebním zákonem stanoven," uvedla mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková.

Areál by mohl být využit pro umístění sídla firmy, kancelářských prostor, obchodu a drobné výroby. Lidé se tak nemusejí obávat, že by v objektu školy vznikla například ubytovna. O zařazení jednotlivých návrhů do změny územního plánu, podaných soukromými subjekty a organizacemi, musí rozhodovat zastupitelstvo. „Tyto návrhy jsou pak následně zapracovány do změny územního plánu a kompletní zpracovanou, a projednanou změnu územního plánu jako celek následně vydává zastupitelstvo města formou opatření obecné povahy," upřesnila Zuzana Břachová z odboru územního rozvoje a stavebního řádu.

V červenci 2011 se střední škola, která sídlila v Potoční ulici, sloučila se Střední školou gastronomie a služeb. Výsledkem byl nejen nový název školy na třídě T. G. Masaryka Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb, ale také navýšení počtu žáků a rozšíření nabídky studia o maturitní obor oděvnictví.