Zkrátit si čekání brouzdáním po síti mohou nově cestující na autobusovém stanovišti v Třinci. Signál hotspotu, tedy zařízení, které umožňuje připojení k internetu, je dostupný nepřetržitě. Bezplatné připojení můžou lidé využít jednu hodinu denně, přístup k jízdním řádům a na webové stránky města je k dispozici neomezeně. Wi-fi připojení nechybí například ani v třinecké knihovně.

„Není vyloučeno, že v budoucnu přibude hotspot i na jiném místě v Třinci. K wi-fi se lze připojit i v některých restauracích, ale to už není záležitost města," uvedla mluvčí třinecké radnice Šárka Szlaurová.

Bezdrátové a nezaheslované připojení k internetu na veřejných místech v různých lokalitách můžou využívat také lidé ve Frýdku-Místku. Týká se to například Zámeckého náměstí ve Frýdku i náměstí Svobody v Místku. Připojení přes wi-fi funguje i na autobusovém nádraží, v okolí polikliniky, kina Petra Bezruče, na třídě T. G. Masaryka v blízkosti 1. ZŠ a u frekventovaných autobusových zastávek Anenská. Zdarma se majitelé přístrojů připojí k internetu i v aquaparku Olešná a přilehlém autokempu. Internetový komfort se nevyhýbá ani zdravotnickým zařízením.

Pacienti trávící svůj čas na hemodialýze a dárci při odběru krve ve frýdecko-místecké nemocnici mohou od loňského března zdarma využívat bezdrátové připojení k internetu. Po bufetu, recepci v bloku E a čekárnách v rentgenu šlo o další místa pokrytá signálem. „Podnět přišel ze strany pacientů, kteří i víckrát týdně musí strávit několik hodin na lehátku při hemodialýze," upřesnil vedoucí oddělení informačních technologií Nemocnice ve Frýdku-Místku Ivo Václavek.

V třinecké Nemocnici Podlesí se na nemocniční wi-fi připojí pacienti z čekáren v ambulantním traktu i z lůžek na pokojích. A s dobou se snaží jít i na vesnicích. Například Palkovičtí můžou od dubna brouzdat zdarma po internetu třeba v prostorách kulturního domu, tělocvičny, kolem ní i na hřišti.