Mezi lidmi, kteří vyrazili na tamní koupaliště už v devět hodin ráno, byla například pětadvacetiletá Martina Juračková. „Po dlouhé době jsem u vody s mamkou. Asi po roce," smála se Třinečanka. „Je víkend, krásné počasí, tak jsme si šly zaplavat. Voda je dneska skvělá, je fakt výborná," doplnila její maminka Regina. Třiačtyřicetiletá žena si pochvalovala, že dopoledne bývá na koupališti mnohem méně lidí než v odpoledních hodinách. „Jsme tady od devíti do třinácti hodin. Pak už je tu hlava na hlavě," konstatovala Regina Juračková.

Osvěžení na koupališti si vychutnávala také osmatřicetiletá Tamara Lörinczová z Ostravy. Do areálu v Lesní ulici vzala i svou pětiletou dceru Šárku.

„Jsme v Třinci na návštěvě u rodiny. Je tu míň lidí a ještě není takové horko, proto jsme přišly dopoledne. Areál se mi líbí, voda je dobrá," shrnula návštěvnice.

Na koupaliště přišla o půl desáté rovněž 59letá Marie Jochymková. „Přilákalo mě nádherné počasí, ale já tady chodím hodně často. Jsem v důchodu, když je krásně, tak jsem tu každý den," prohlásila žena z Třince. „Areál se mi velice zamlouvá – je nádherný. Za poslední roky se velice změnil," uvedla Marie Jochymková, která na koupaliště dorazila s dcerou a vnučkou.

Sobotní dopoledne strávil na koupališti i šedesátník Miloslav Grycz. „Jsem pravidelný návštěvník. Mám permanentku, když je hezky, jsem tady každý víkend," řekl Deníku. „Počasí je ideální, zajdu si zaplavat a pak si dám i pivko. Kdyby bylo pod mrakem, tak jsem na horách. Užívám si léta, chci se odreagovat – přece nebudu sedět na balkoně a koukat do prázdna," shrnul Miloslav Grycz. A zdůraznil, že také on si raději zaplave v poloprázdném bazénu. „Když je tu hlava na hlavě, je to o ničem," prohlásil.

Jak se ukázalo, sobotní dopoledně bylo pro návštěvu koupaliště ideální. Po poledni se ochladilo a do regionu se přihnaly i bouřky.