Zatím není jasné, zda se tyto akce budou časově krýt. Dá se ale očekávat, že to přinese výrazná omezení a zpomalení dopravy. To vše v době, kdy obchvaty Frýdku-Místku a Třince jsou stále jen na papíře.

V prvním případě půjde o opravu frýdecko-místecké estakády. Ta je v havarijním stavu a navazuje na nejvytíženější most ve městě. Pokud mají řidiči shrnout, co už teď na estakádě prožívají, nedělá jim to problém. „Jedním slovem: hrozné. Na to nepotřebuju ani větu. A bude hůř," prohlásila 44letá motoristka Jana z Frýdku-Místku. Na dotaz redakce, zda se na opravu „těší", reagovala: „Zřejmě budu chodit pěšky."

O tom, že ŘSD se chystá i na silnici I/11 na Třinecku, se mluví od října. „Ta situace je neúnosná dlouhodobě," řekla třinecká starostka Věra Palkovská na otázku, zda se příštího roku neobává. Město má informaci, že rekonstrukce proběhne na jaře a práce potrvají „4+4+2 týdny". O tom, co se bude dít ve Frýdku-Místku, nechtěla starostka spekulovat. „Tady řešíme Třinecko," konstatovala. Podle ní jsou však chystané opravy „znamením" pro řidiče kamionů , aby si vybrali jinou trasu než východní část republiky – tedy hlavně Třinecko.

Více přináší úterní regionální příloha Frýdecko-místeckého a třineckého deníku