Do Prahy bude vypraven speciální vlak pro zhruba tisíc lidí. „Podle mých informací jsou již všechna místa obsazena. Dalších přibližně pět set lidí pojede dalšími spoji,“ uvedl Štěpánek.

Vedení moravskoslezské policie o přesném počtu účastníků neví. „Nevíme to. A nemáme ani žádný důvod to zjišťovat,“ prohlásil mluvčí krajské policie Miroslav Pech s tím, že je soukromou věcí každého policisty, co dělá ve svém volnu. „My to nesledujeme,“ řekl Pech.

Mluvčí také odmítl dřívější obavy některých ochránců zákona, že vedení krajské policie na úterý připraví mimořádné akce, aby v tento den muselo do práce přijít co nejvíce policistů. Údajně se hovořilo o dopravních raziích. „Něco takového odmítáme. Žádnou akci neplánujeme,“ doplnil Pech.

Kromě policistů budou v Praze demonstrovat i hasiči nebo příslušníci vězeňské služby. Svou účast potvrdili i další státní zaměstnanci, připojit se hodlají i vojáci.

Organizátoři předpokládají, že svou nespokojenost v Praze vyjádří desetitisíce lidí, kterým se nelíbí chystané vládní opatření, jež mimo jiné počítá se snížením platů a dalšími omezeními.