Program zahájí v pondělí v 10 hodin bohoslužba v kostele sv. Jakuba v Místku. „Centrum Adra ve Frýdku připravilo pro sociálně slabé občany již tradiční bezplatné stříhání, které nabídne od 9 do 12 hodin. V pravé poledne bude sociálně potřebným za účasti primátora na Antoníčkově náměstí v Místku rozdávána teplá polévka a hygienické balíčky," uvedla mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková.

Chybět tam nebude ani prezentace místních středisek zaměřených na pomoc sociálně slabým, které ve svých stáncích budou mimo jiné nabízet výrobky a koláčky, které vytvořili a upekli jejich klienti. „Veřejnost je v pondělí v 17 hodin zvána také do Modrého salónku městské knihovny na přednášku sociologa Štěpána Ripky na téma Jak skoncovat s bezdomovectvím," doplnila mluvčí.

V úterý od 19 hodin se chystá promítání filmu Láska v hrobě v kině Vlast, a to za symbolické vstupné jeden pár ponožek. Pro studenty středních škol jsou v pondělí, úterý a ve středu připraveny besedy a diskuse s poskytovateli sociálních služeb o chudobě a možnostech, jak s ní bojovat. Týden chudoby bude uzavřen ve čtvrtek v areálu Sokolík, kde je od 15 hodin na programu turnaj v šipkách pro uživatele azylových domů a večerní program s posezením u ohně, ke kterému je zvána i veřejnost.