VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Řeznický mistr Kamil Alfery: Už děda říkal, stále musíš hlídat čerstvost a kvalitu masa

Inspirujte se příběhem fachmana a pošlete nám svůj vlastní tip.

10.8.2011
SDÍLEJ:

Řeznický mistr Kamil Alfery.Foto: Radka Kočová

Motto – „Práce musí bavit, není to jen o penězích.“

Deset fachmanů Velkopopovický Kozel společně s Deníkem již našel a odměnil za jejich poctivou práci a řemeslný kumšt. Pomozte nám i vy najít poctivé řemeslníky z vašeho regionu a odměna vás nemine. Dnes vám přinášíme příběh fachmana Kamila Alferyho, který již byl Kozlem oceněn.

Kdo si jednou nakoupí v nenápadném obchůdku s uzeninami a masem nad náměstím, rád se tam vrací. Lidé sem chodí pro to, co jinde nenajdou. Vedoucí prodejny totiž dle svých receptů vyrábí i vlastní produkty, například párky. V prodejně čekám na pana vedoucího a zatím mohu pozorovat, že zákazníci mají velký zájem například i o další specialitu masny, tou je sekaná.

Tip na řeznického mistra Kamila Alferyho zaslal jeden z jeho zákazníků, Tomáš Jeřábek. Ten se do jeho obchodu rád vydává hlavně kvůli uzenářským výrobkům a kvalitně porcovanému masu. Úspěch svého podniku pan Alfery připisuje stále čerstvým výrobkům, které prodává, nebo je ve velké míře sám vyrábí. Podle něho není důležitá kvantita, ale kvalita. Zákazníci se do jeho obchodu nad náměstím rádi vracejí i díky profesionalitě a ochotě personálu.

Nejlepší odměnou po práci pro Kamila Alferyho jsou chvíle prožité s manželkou a dětmi. S rodinou si rád užívá společné procházky i delší výlety. Své ocenění komentuje slovy: „Ocenění si samozřejmě vážím. Největší odměnou jsou však spokojení zákazníci, kteří k nám chodí pro oblíbené zboží. To pak práce baví, a člověk zjistí, že to není jen o penězích.“

Pana Alferyho jsem se zeptala na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe, než ostatní a kvůli čemu se vaši zákazníci stále vracejí? „Už děda říkal, stále musíš hlídat čerstvost a kvalitu masa, nikdy nesmíš usnout. A je to pravda. Nezáleží na kvantitě, ale kvalitě. Vyrábíme i své vlastní produkty, například párky a další uzeniny. Maso si necháváme každý den přivézt vcelku, vše porcuji sám. To je jedna podmínek kvality. Tou nejdůležitější je čerstvot.“

Na co se těšíte po dni plném práce? „Volných chvil není mnoho, ani o letních prázdninách. Když už nějaké přijdou, tak jsem moc rád s rodinou.“

10.8.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Pohřešovaná Helena Kanalošová z Frýdku-Místku.

Policisté hledají dívku z dětského centra

Beskydská horská chata Prašivá.

Obnovu chaty podpořilo i město

Debutant Bartošák: Čekal jsem dlouho, škoda prohry

/FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ Tak se dočkal! Hokejový gólman Patrik Bartošák si ve středečním přípravném utkání se Slováky v Třinci odbyl premiéru v seniorské reprezentaci.

Dřevjanka u Zbuja je na prodej

Ostravice - Oblíbená horská restaurace Dřevjanka U Zbuja pravděpodobně změní majitele. Je totiž nabízena i s přilehlým nově postaveným penzionem k prodeji. Celková cena se má pohybovat okolo deseti milionu korun.  

Rodičům, kteří nepřihlásili své dítě do školky, hrozí pokuty

Letos na podzim začíná platit novela školského zákona, která ukládá rodičům povinnost zapsat do předškolní docházky pětileté děti. Rodičům, kteří děti nepřivedli k zápisu, hrozí pokuty.

Na Olešné se rýsuje nový adventure golf

Frýdek-Místek - Adventure golf má být nově vystavenou atrakcí vedle místeckého aquaparku, který sídlí v lokalitě přehrady Olešná.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení