„Já jsem sama a tolik toho nespotřebuji. Chtěla jsem si třeba koupit meruňky na rychlou spotřebu, jenže je tam měli ve velkých balících, které si člověk musí koupit celé," stěžovala si sedmasedmdesátiletá M. V., která si nepřála být jmenována. Zdůraznila, že problém se týká stánku s ovocem a zeleninou, který je nejblíže místecké poliklinice.

Důchodkyni z Frýdku-Místku rozlítilo také chování prodejce, který ji odmítl prodat malé množství brambor. „Chtěla jsem malé brambory, které tam prodávají ve větších pytlích. Prosila jsem ho, aby mi prodal nejvýše kilogram, byl ale neoblomný, vůbec se o tom nechtěl bavit," doplnila důchodkyně s tím, že větší množství zeleniny a ovoce nemůže skladovat. Problém se podle ní týkal také jablek.

Chování označila za arogantní. Navíc jí vadilo, že na stánku nebyl uveden kontakt na majitele, kterého by mohla o chování informovat.

Trhovec však tento přístup odmítá. „Každý si může koupit, co chce, třeba i dva brambory. Není to v tom problém," řekl prodejce Ladislav Malík. Také trhovkyně z vedlejšího stánku zdůrazňuje, že si zákazník může koupit jakékoli množství ovoce a zeleniny. „Je to pravda, můžete si koupit cokoli po jednom kusu," nechala se slyšet Sylva Gažáková. Doplnila, že trhům se v těchto dnech daří dobře.

Návštěvníci tržnice, které Deník včera oslovil, si nakupování ovoce a zeleniny na místeckém trhu chválí. „V těchto dvou stáncích, co tady jsou, mají docela hodně zboží. Problémy s nakupováním nemám. Co chci, to si můžu koupit," sdělila padesátiletá Renata Juřicová z Frýdku-Místku.

Také dvaadvacetiletá Monika Zajícová z Palkovic si tržnici chválí. „Nikdy jsem neměla žádný problém. Je to tady super, vše je čerstvé a levnější než v hypermarketech," tvrdila Zajícová.

Sedmasedmdesátiletá M. V. také uvedla, že s problémem se setkává i v supermarketech. „Třeba jsou ve slevě vejce, ale člověk si musí koupit dvě velká balení," uzavřela žena z Frýdku-Místku.