Děti prozkoumají faunapark
Organizátoři zvou všechny děti od 3 do 10 let na akci s názvem Putování po faunaparku, která se uskuteční v bývalém zooparku v areálu ředitelství Slezanu ve Frýdku. Malé účastníky čeká v neděli od 15 hodin plnění zajímavých soutěží a úkolů. V cíli bude připravena sladká odměna. Výtěžek ze startovného, které činí třicet korun, bude použit pro další rozvoj faunaparku.

Nadšenci vyrazí na Prašivou společně s dětmi
Pro všechny zájemce a milovníky přírody se v neděli uskuteční „kočárkování" na Prašivou. Zájemci se společně vydají po tříkilometrové asfaltové cestě, sraz je v 9 hodin ve Vyšních Lhotách. Organizátoři doporučují parkovat u zastávky Pod Prašivou nebo na parkovišti nad rybárnou. Start je společný, tempo ale individuální a přizpůsobené nejmladším účastníkům. Vítány jsou i manduky, nosičky, cyklovozíky a podobně.

Beskydská horská chata Prašivá.
Značka zakáže auta na Prašivé

Řezbáři předvedou své umění na Pustevnách
Atraktivní podívaná čeká všechny, kteří o víkendu zavítají na Pustevny. Koná se zde třetí ročník řezbářského sympozia Dřevěné Pustevny 2017. „Po celý víkend nás čeká kromě řezání soch i zábavný tematický program pro děti i dospělé. Součástí bude i jarmark s lokálními výrobky a dobrotami," informují organizátoři. Tématem loňského sympozia byla tvorba naučné dvoukilometrové stezky, na které organizátoři akce ve spolupráci s CHKO chtěli seznámit s lokální faunou, díky které je oblíbené beskydské sedlo chráněnou lokalitou. „Na stezku bylo vyřezáno přes 10 dřevěných soch s popisem. Ty pro Vás během akce vyrobilo 8 špičkových řezbářů. Jelikož si přejeme, aby se na stezce objevilo co nejvíce zvířátek, které se pohybují v lesích okolo Pusteven, rozhodli jsme se letos vyřezat chybějící zvířátka jako ovečky, lištičky či zajíce," sdělila Dita Korčák Hrtusová, která má na starost propagaci společnosti Pustevny s.r.o.