Festival plný sněhu nabídne v Morávce i kulturní program
Vrchol Festivalu sněhu, kulturní a společenská událost zimy v mikroregionu povodí Morávky, se koná v sobotu v obci Morávka. Návštěvníci se můžou těšit na pestrý blok divadla, folklóru a koncertů zakončený večerní festivalovou párty. Akce se uskuteční tradičně v prostorách Hotelu Partyzán, kde lidé oslaví již pátý ročník akce. Jako hlavní host vystoupí od 20 hodin kapela Čechomor. Ve venkovním areálu Partyzánu proběhnou hrátky se sněhem, chybět nebude sněhové sochaření.

Ve Frýdlantu se bude tančit
Frýdlant nad Ostravicí – Čtvrtý ročník Reprezentačního plesu se uskuteční v sobotu od 19 hodin v Kulturním centru ve Frýdlantu nad Ostravicí. Tentokrát bude hrát Alfa orchestra a Elvis Presley revival, zatančí Antonín Langer. O moderování se postará Radek Erben. Vstupenky vyjdou na 250 korun.

Tradiční akce slibuje zábavu
Obec Ostravice zve na tradiční obecní ples, který se bude konat v sobotu od 19.30 hodin v prostorách hotelu Freud v Ostravici. Přítomné čeká bohatý program. O živou hudbu k tanci a poslechu se postará kapela pod vedením Miroslava Andrýska. Lidé se mohou těšit i na taneční vystoupení. Vstupné činí 250 korun, v ceně je místenka a večeře.

Ledové sochy na Pustevnách stále stojí
Pustevny – Až do neděle 5. února bude k vidění na Pustevnách výstava ledových soch. Organizátor, společnost Pustevny, s. r. o., se rozhodl prodloužit výstavu oproti původnímu termínu díky výborným povětrnostním podmínkám a nízkým teplotám, které prozatím v letošní zimě panují. Stany budou přístupné veřejnosti v době od 9 do 16 hodin, vstup na výstavu je zdarma. V každém stanu je zpracováno odlišné téma. V jednom se návštěvníci mohou ponořit na mořské dno, kde se vedle rybiček a želv nachází i koráb lodi a s chobotnicí, či poklad s potápěčem. Ve druhém stanu je ledový makrosvět brouků. Zatímco loni sochaři zpracovali kolem šest tun ledu, letos měli k dispozici celkem 35 tun. Sedm „řezbářů" letos opracovávalo 500 kostek ledu po 70 kilogramech.