Zájemci si prohlédnou stanici na Lysé
Český hydrometeorologický ústav uspořádá den otevřených dveří na meteorologické stanici na Lysé hoře. Akce se uskuteční v sobotu u příležitosti Světového dne vody a Světového meteorologického dne. Meteorologická stanice, která se nachází v nadmořské výšce 1322 metry a je druhou nejvýše umístěnou profesionální meteorologickou stanicí v tuzemsku, bude otevřena od 9 do 14 hodin. Návštěva bude doplněna odborným výkladem pracovníků stanice. Pro plynulý průběh celé akce prosí organizátoři akce o sdružování do skupinek vždy po celé hodině.

Čtěte také: Lidé si prohlédnou útroby přehrad

Bruslit se bude bez dětí
Hala Polárka ve Frýdku-Místku zve na večerní bruslení, které je určené pouze pro bruslaře od 12 let. Akce se uskuteční v sobotu od 19.30 do 21 hodin. Vstupenky vyjdou na 40 korun.

V pivovaru bude den s tradičními řemesly
V sobotu lze vyrazit na speciální prohlídky nošovického pivovaru Radegast. Koná se tam Den s tradičními řemesly, který do pivovaru přivede kováře a šindeláře z Rožnova pod Radhoštěm. Mistři svého řemesla představí zájemcům své umění. Šindeláři ukáží postup výroby štípaných šindelů ze smrkového dřeva, mistr kovář zpracování různých druhů železa a oceli a výrobu podkoviček. Na prohlídkové trase budou připraveny soutěže o ceny z Radegastova obchodu a chybět nebude ani škola čepování piva. Prohlídky budou začínat ve 12, 13, 14 a 15 hodin.

Včelaři přivítají jaro
Klub přátel Fojtství Chlebovice pořádá ve chlebovickém včelařském areálu Fojtské vítání jara. Akce se koná v sobotu od 15 hodin. Lidé se můžou těšit na výrobu velikonočních dekorací, prohlídku muzea nebo medové občerstvení.

Čtěte také: Valašská rally zavítá i do Hukvald