Silničáři nyní uskutečňují poslední etapu oprav silnice I/48 ve Frýdku-Místku. V těchto dnech se pracuje v úseku od mostu přes řeku Ostravici po takzvanou křižovatku U Vykopnutého. „Byl odfrézován starý asfalt v pravém jízdním pruhu ve směru na Příbor a budou opraveny kanalizační poklopy a vpusti. O víkendu by měla proběhnout pokládka nového asfaltového koberce," popsala mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková.

Kromě dlouhých kolon, které se tvoří hlavně v době dopravní špičky, řidičům ztrpčuje život také zákaz odbočení do ulic 8. pěšího pluku a Ostravská. Výjimku mají pouze vozidla stavby a autobusy.

„Příští týden se pak silničáři přesunou do levého jízdního pruhu, čímž bude znemožněno odbočení na bývalé autobusové stanoviště a na ulici Frýdlantskou," řekla Jana Matějíková s tím, že asfaltování uvedeného úseku se uskuteční rovněž o víkendu 28. až 29. listopadu.

Řidiči mohou místo objíždět přes okružní křižovatku u Teska a zpět po Janáčkově ulici.

Mluvčí magistrátu dále uvedla, že pokud bude v prvním prosincovém týdnu příznivé počasí, silnice ve vlastnictví Ředitelství silnic a dálnic ČR se dočká nástřiku nového vodorovného značení.

Dopravní komplikace se řeší i na sociální sítí facebook. Podle Denisy Černé je situace zapříčiněná opravami doslova otřesná. „Dokážu ještě překousnout zúžení na mostě, ale proč proboha zákaz odbočení na celou Ostravskou ulici včetně sjezdu k poliklinice?" napsala žena na facebookovou stránku, která se zabývá děním ve Frýdku-Místku.