Korejské workshopy pro nejmenší jsou v plánu ve středu 14. října mezi devátou a jedenáctou hodinou dopoledne v Nové scéně Vlast. Bude se jednat o naučné dílny tradičního korejského výtvarného umění pro žáky mateřských a základních škol. Ve stejný den se mohou zájemci dostavit do Městské knihovny na Hlavní třídě ve Frýdku-Místku.

Modrý salónek bude od šestnácti hodin místem interaktivní prezentace nové online publikace o Koreji s názvem „Máme toho společného víc, než si myslíte Korea: země hledící do budoucnosti". „Zažijte Koreu" tak se jmenuje blok workshopů pro dospělé a mladistvé, který začne v sedmnáct hodin v Nové scéně Vlast ve Frýdku-Místku. Návštěvníci se dozvědí zajímavé informace o korejské kuchyni, hudbě a kaligrafii.

Ve čtvrtek 15. října se od sedmnácti hodin opět v Nové scéně Vlast bude konat přednáškové pásmo s podtitulem „Jak do Koreje".

Půjde o představení Koreje jako studijní, dobrovolnické, pracovní a cestovatelské destinace na základě osobních zkušeností Čechů. Neméně zajímavý bude na stejném místě i sobotní program s názvem „Kultura a sport v Koreji". Lidem od čtrnácti hodin přiblíží korejskou deskovou hru baduk, bojový sport taekwondo a tradiční čajový obřad. Následovat bude zakončení festivalu s hudebním představením korejských účinkujících.

O úplně poslední bod několikadenního maratonu se postará filmová projekce snímku „Cesta jménem život". Jde o úspěšný korejský animovaný film AhnJae-Hoon a Han Hye-Jin z roku 2014. Skládá se ze tří životních příběhů, které reprezentují korejskou povídkovou tvorbu dvacátého století. Na všechny akce je vstup zdarma.