Podle něj jsou v Bílé aktuálně zapadlé čtyři kamiony a policie tam musí řídit dopravu kyvadlově. Jde o tradičně problematický úsek silnice, na němž řidiči mívají v zimě často problémy.

Obdobná situace je i v Mostech u Jablunkova. Starzyk uvedl, že tam silnice mezi 17:00 a 18:00 musela být uzavřena, po zásahu silničářů je ale opět průjezdná. Řidiči však musí počítat s tím, že se v místě mohou tvořit kolony, auta tam projíždějí rychlostí zhruba 50 kilometrů za hodinu. Policie situaci monitoruje.

Podle mluvčí krajských silničářů Šárky Vlčkové byly všechny silnice před 20:00 sjízdné. „Silnice jsou převážně mokré, ve vyšších polohách pak sjízdné se zvýšenou opatrností. Technika je v terénu," uvedla Vlčková. Dodala, že se situaci na silnicích monitorovala od počátku listopadu.

„Na základě předpovědi počasí jsme už o víkendu drželi celodenní služby na všech dispečincích. Situace nebyla nějak dramatická. Dnes ale byly teploty celý den poměrně nízké, takže jsme průběžně vyjížděli do terénu," podotkla Vlčková.