Řada lidí přišla z Frýdku-Místku. „Vzala jsem malého syna, ať se podívá. Loni z toho ještě nic neměl. Na pouť jezdíme jen tady, ze Slezské to máme blízko," řekla loni maminka Lucie Kubicová.

Žena, která seděla na lavičce vedle ní, tvrdila: „Říká se, že tady je to poslední pouť, že to je strašně drahé. Alespoň ve Vyšních Lhotách se to povídá." Miroslav Papež z Frýdku-Místku prý slyšel podobnou zprávu. „Říkala to kolegyně v práci. Byla by to škoda. Chodím tu odmalička, tady je super atmosféra. Je to zvyk a rarita," zamyslel se. Že se po obci „něco říká", uvedla i žena, která pomáhala ve stánku doberských hasičů. S kolegyněmi se shodla, že lidem by to bylo nesmírně líto, protože pouť je svátkem pro celou oblast. Někteří návštěvníci to viděli jako fámu. „Tomu nevěřím, že je to naposledy. Možná v tak velkém měřítku," prohodil starší muž při odchodu z areálu. „Proč by to rušili?" ptala se jeho známá.

Spekulace před časem definitivně vyvrátila obec, která s předstihem oznámila, že tradiční pouť Dobré se letos koná 27. a 28. dubna, a to právě v areálu bývalého dřevoskladu a na sokolském hřišti u hlavní silnice. Žena, která má k akci zákulisní informace, včera Deníku řekla, že loni se o budoucnosti areálu skutečně jednalo. „Mělo se to prodávat, ale nakonec se to neprodalo. Zůstalo to stejnému majiteli," uvedla s tím, že poutě se zde budou konat i v dalších letech. Loni bylo mimořádné vedro, to letos meteorologové slibují na víkend příjemných dvacet stupňů avšak má i pršet.