„Během víkendu můžeme lyžařům nabídnout perfektní podmínky. Na své si přijdou i milovníci běžeckých lyží, neboť budou mít k dispozici upravenou trať kolem Ondřejníku," uvedl šéf areálu Petr Mikeska. Dodal, že během soboty a neděle se bude u svahu udit maso a k dispozici budou i lehátka.

Skvělá lyžovačka bude panovat i ve Ski areálu Na Staškově v Malenovicích. „V provozu máme dva velké vleky a jeden dětský. Na všech svazích nyní leží až osmdesát centimetrů sněhu. O víkendu máme akci, při které se budou testovat lyže dražších značek. Zájemci by si měli vzít s sebou nějaké penízky na zálohu, jinak je půjčení zdarma," vábila Silvie Švrčková z areálu v Malenovicích.

Lyžuje se i v Řece. „Zatím máme ideální podmínky. Je pět stupňů nad nulou," řekl včera odpoledne provozovatel areálu Jan Cienciala. Na modré sjezdovce, která je v provozu dlouhodobě, leží dvacet centimetrů sněhu. Stejné je to i v případě červené sjezdovky, tu si ovšem lyžaři letos téměř neužili. „Na červené se lyžovalo dva dny, prvního a sedmého února. O víkendu ale opět pojede. Sjezdovka je upravená, jen ne v celé šíři," konstatoval Cienciala. Dosavadní sezona podle něj vypadá průměrně, návštěvnost by ale nyní mohly zvýšit jarní prázdniny. „Momentálně se lyžuje a výhled je dobrý sněhu je dost," shrnul k podmínkám na Javorovém vrchu správce areálu horského střediska Tomáš Valenta. „Modrá sjezdovka má nějakých sedmdesát čísel, ta určitě vydrží i vyšší teploty," pravil. Na červené sjezdovce je sněhu o něco míň.