Budovu, která v posledních letech chátrala, získal magistrát nedávno v aukci. Dřívější provozovatel před třemi lety kvůli spletitým vlastnickým vztahům ukončil poskytování hotelových a restauračních služeb.

Poté, co se vyřešily majetkoprávní záležitosti, městští zastupitelé přijali usnesení, které umožnilo magistrátu účastnit se avizované dražby hotelu. Město vydražilo budovu za 41,05 milionu korun. Nákup bude uhrazen v nejbližších týdnech.

„Vzhledem k tomu, že usnesení o příklepu nabylo právní moci teprve v minulých dnech, uskuteční se platba až v lednu 2019,“ upřesnila mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková.

Ilustrační snímek
S klesající nezaměstnaností se zvyšují lidem mzdy, tempo růstu je ale různé

Budoucnost bývalého hotelu byla i významným tématem letošních komunálních voleb. Stavba totiž volá po nákladné rekonstrukci. Hotel Centrum by se podle představ koalice měl změnit na bydlení zejména pro seniory a v horních patrech na startovací byty pro rodiny s dětmi. Vyplývá to z programového prohlášení, které vzešlo z dohody mezi ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

Město má celkem hospodařit se zhruba 1,5 miliardy korun. Nejvíce investičních peněz, 46 milionů korun, půjde v příštím roce do výstavby dvou důležitých mostů, které byly svého času vyjmuty z výstavby obchvatu města.

Mosty přitom nabízejí napojení na lokalitu Olešná, což je pro město důležité. S vybudováním pomůže i dotace. Magistrát počítá i s opravou vytížené Rubikovy křižovatky v centrální části Frýdku, na kterou má v rozpočtu z vlastních prostředků vyčleněno 50 milionů.

„Ty by mělo ale město získat zpět formou dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Jakmile tedy město dotaci obdrží, bude moci vyčleněné miliony na opravu křižovatky uvolnit a použít na další investiční akce,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Hotel Centrum možná bude mít nového majitele.
Město získalo v dražbě hotel Centrum
Česko zpívá koledy náměstí Svobody ve Frýdku-Místku.
Česko bude opět zpívat koledy. Zazní i v regionu