Záhony kolem frekventovaných komunikací, uvnitř kruhových objezdů, ale také v parcích zdobí především tulipány, hyacinty a narcisy, které doplňují převážně macešky, sedmikrásky a chejry.

Již tradičně postupně rozkvétají kruhové objezdy na třídě T. G. Masaryka a ve Frýdlantské ulici, záhony se pyšní i ulice Revoluční, Radniční, Ostravská nebo 8. pěšího pluku. Nově byly založeny záhony před základní školou v ulici Pionýrů a také pod místeckým náměstím. Květiny pravidelně rozkvétají také v Sadech Bedřicha Smetany nebo Parku Pod zámkem. Po odkvětu cibulovin budou záhony osázeny převážně letničkami, ale i trvalkami.

„V souvislosti s oslavami 750. výročí založení města budou město v létě zdobit také záhony, na kterých bude vyobrazeno nové logo města nebo jeho jednotlivé znaky. Objeví se zejména v blízkosti frekventovaných komunikací, na ulici Revoluční, přesněji na záhonech, které v minulosti zdobilo luční kvítí, dále uvnitř kruhového objezdu na ulici Slezská, na Hlavní třídě poblíž bývalého autobusového stanoviště a také na zelené ploše naproti místecké knihovny, v místě křížení ulice 8. pěšího pluku s Hlavní třídou," uvedl frýdecko-místecký primátor Michal Pobucký s tím, že logo města na záhonech bude vyobrazeno prostřednictvím modrých lobelek a bílých begónií, které budou pro zvýšení kontrastu doplněny vhodnými letničkami. Vysazovat se začnou na přelomu května a června a město budou zdobit až do podzimu.

Ilustrační snímek.
Za pacienty nově docházejí dobrovolníci

Květinová výzdoba se stále rozšiřuje a obohacuje. „Předpokládám, že ve městě budou nové záhony a tedy i další tisíce květů stále přibývat," dodal primátor Michal Pobucký s tím, že zaměstnanci technických služeb udržují záhony pravidelně bez ohledu na nepřízeň počasí.

Statutární město Frýdek-Místek každoročně investuje do květinové výzdoby nemalou částku. V letošním roce to podle magistrátu bude 1,8 milionu korun.