V Sokolíku se představili třeba motorkáři, zájemci si mohli ve středu zahrát vikingské šachy a připraven byl rovněž fotoworkshop.

Finskou jízdu si užil například 18letý Marek Matějíček. „S partou kamarádů jsme tu byli už v úterý, poseděli jsme až do desíti hodin. Byli tu motorkáři, mluvilo se o Finsku, je to dobře udělané," vyprávěl ve středu odpoledne, kdy se do Sokolíku vrátil. Mladí Finové jsou podle něj sympatičtí. „Působí fakt dobře, společensky," dodal. „Já o Finsku nevím nic, i když – vím, že je tam většinou zima," smála se devětačtyřicetiletá Jaroslava, která v areálu relaxovala s přítelem.

Seveřané přijeli z města Kokkola, které leží na severozápadě Finska a nachází se na pobřeží Botnického zálivu. „Když jsme odjížděli, bylo asi patnáct stupňů. Zažili jsme teplotní šok, ale zdejší počasí se mi opravdu líbí," řekl redakci finský mladík Erik. „Je tady hodně legrace, všichni se chovají hezky," dodal s tím, že Češi a Finové jsou si v mnoha ohledech podobní.

Finská jízda pokračuje až do soboty 7. července, kdy proběhne akční hra v ulicích města. Start je v 16 hodin právě u Sokolíku.