Na pozoru se musejí mít řidiči i chodci, kteří se pohybují po lískovecké ulici K Sedlištím. Cesta je v úseku od tamního hřbitova směrem do centra zúžená, navíc po ní jezdí stavební stroje. Pracovníci frýdecko-místeckých technických služeb totiž staví první část nového chodníku, která bude měřit 120 metrů. Hotové jsou zemní práce, výstavba dešťové kanalizace a betonáž obrubníků. Nyní je na řadě stavba konstrukčních vrstev a samotné položení zámkové dlažby. „Na jaře budeme pokračovat stavbou druhé částí, což je úsek mezi tímto novým chodníkem a tím stávajícím, který končí v centru Lískovce poblíž kulturáku. Druhá část by měla být hotová do konce června," řekl šéf technických služeb Jaromír Kohut.

O kousek dále dostává v nynějších dnech nový kabát hasičská zbrojnice. Pracovníci dostali za úkol instalaci hydroizolace, opravit omítky a natřít střechu.

Kromě oprav zbrojnice si lidé v Lískovci mohli všimnout výstavby vodovodu. „Stavba spočívá v provedení zemních prací nezbytných pro uložení vodovodního řadu do požadované hloubky, samotné montáži nového vodovodního řadu včetně jeho napojení a nezbytných zkoušek a zásypem rýhy v komunikaci," popsal Jaromír Kohut s tím, že stavba vodovodu má být hotova do konce listopadu.

Samotná oprava cesty, která byla stavební akcí poničena, přijde na řadu v první polovině příštího roku. Po dané cestě totiž jezdí těžká vozidla, jejichž přítomnost souvisí se sousedící stavbou haly společnosti Marlenka.