Kartingový okruh vznikal čtyři roky. „Už teď se nám ozývají zájemci nejen z ČR, ale také například z Polska nebo Nizozemska,“ řekl prokurista společnosti Steel Ring Martin Gregor.

Okruh bude dlouhý přes 1,2 kilometru s převýšením 7 metrů.

Na dráze nechybí kamery pro nezávislé posuzování situací sportovními komisaři nebo elektronická časomíra, která umožní návštěvníkům porovnávat své výsledky. Motokáry budou na místě k zapůjčení. K dispozici bude 15 motokár CRG Centurion s motory Honda GX390. V Třinci tak bude největší, nejrychlejší a nejbezpečnější motokárová flotila v ČR. Ti, kteří motokáry vlastní, budou moct využít služeb pronájmu boxů. Areál kromě mezinárodního motokárového okruhu nabídne také Centrum bezpečné jízdy.

Řidiči si pod vedením odborníků vyzkouší chování aut v extrémních situacích a naučí se řešit krizové situace. Technologie, které Centrum bude používat, jsou pouze na čtyřech místech v ČR. Jedním z dalších kurzů je například Kurz s odpočtem bodů, který nabízí zdokonalení odborné způsobilosti řidiče a možnost odepsání tří bodů v registru po úspěšném absolvování kurzu.

Pro děti zde bude dopravní hřiště i motokárová škola, ve které získají praxi, ale i teorii. Lekce budou probíhat pod odborným dohledem. Součástí areálu je také restaurace s rozsáhlou vyhlídkovou terasou.

„Provoz areálu by jak pro závodníky, tak pro veřejnost měl být zahájen 22. července. Jednou z prvních plánovaných akcí, která se zde budou konat je Grand Prix Moravia – Silesia, na kterou dorazí 230 závodníků z jedenácti zemí světa ve věku 6 až 99 let rozdělených do různých kategorií. Konat se bude od 4. do 6. srpna. Hned poté následuje letní camp a soustředění Kartingový camp a relax. Camp je určený pro nováčky ve věku od 5 do 10 let a pro účastníky předešlých kol Kartingové akademie,“uvedl Gregor.

Prázdninový provoz dráhy bude denně od 8 do 18 hodin pro závodníky s vlastními motokárami a od 18 do 21 hodin bude k dispozici motokárová půjčovna pro veřejnost.

KLÁRA KUBIESOVÁ