Zatímco travnaté pláže u přehrady, ve které hladina vody po konci těžby sedimentů stoupá pozvolna, byly v sobotu po obědě téměř prázdné, letní aquapark zažil letošní první hojnou návštěvnost. Voda má zatím 21 stupňů Celsia.

Koupat se ale dá i v přehradě. Kvalita vody v přehradách na Frýdecko-Místecku je podle krajských hygieniků vyhovující. Jen koupání v nádrži Brušperk je nutné stále považovat za rizikové s ohledem na potvrzenou přítomnost cerkárií ve vodě v minulých koupacích sezonách. Pravidelné monitorování bylo zahájeno i na nádrži Olešná, která nebyla v minulé koupací sezoně využívána ke koupání z důvodu odtěžování sedimentů.

Tradičně nejlepší hodnocení hygieniků si v okrese vysloužila hojně navštěvovaná Žermanická přehrada, kvalita vody se oproti poslednímu měření zlepšila i v přehradě Baška, kde je nyní vhodná ke koupání. V případě Olešné je podle hygieniků voda vhodná ke koupání se zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi. V praxi to znamená, že voda může vypadat smyslově nehezky, koupat se v ní však dá bez obav.