Motoristé by se ale měli připravit na to, že ihned poté stavbaři zahájí opravu Frýdecké ulice. Ta by měla být dokončena 3. srpna.

Podle Romana Slaného, jenž zastupuje zhotovitele, se počítá s úplnou uzavírkou komunikace, dobrou zprávou pro řidiče je ovšem to, že křižovatka u Teska zůstane částečně průjezdná. „K dispozici bude vždy jen polovina křižovatky, takže je třeba logicky počítat se zdržením," připomněl Roman Slaný.

Silničáři nyní informovali o tom, že úplná uzavírka silnice II/476 ve Frýdecké ulici se týká úseku od odbočky k čerpací stanici Agip po podchod u autobusového stanoviště. Provoz ve Frýdecké ulici bude zastaven od 20. června v šest hodin ráno, uzavírka potrvá do 3. srpna, konkrétně do 18 hodin.

Jasné je i to, že povrch vozovky se bude opravovat po etapách. První z nich potrvá od 22. června do 3. července, práce budou probíhat v úseku od odbočky ke zmíněné čerpací stanici do půlky světelné křižovatky u Teska. Druhá etapa je naplánována od 4. července do 15. července a silničáři v tomto termínu opraví úsek od poloviny světelné křižovatky u Teska do půlky křižovatky u brány Třineckých železáren (TŽ). Závěrečná třetí etapa podle silničářů odstartuje 16. července a skončí 27. července tentokrát půjde o úsek od poloviny křižovatky u brány TŽ po podchod u autobusového stanoviště.

Objízdná trasa povede po silnici I/11 a II/468 v Jablunkovské ulici. Dopravní omezení se dotkne i autobusové dopravy. Cestující by se měli připravit na to, že po celou dobu, tedy od 20. června do 3. srpna, nebude dočasně obsluhována autobusová zastávka „Třinec, TESCO" a „Třinec, obecní domy". Náhradními autobusovými zastávkami budou zastávky MHD „Třinec, Lyžbice, Terasa Styl" a „Třinec, Lyžbice, Terasa konečná". V termínu od 4. do 27. července nebude provozována ani linka MHD číslo 866716 (TESCO).