Už v říjnu vysadili díky náhradním výsadbám celkem třináct nových stromů v areálu frýdeckého centrálního hřbitova a dalších pětadvacet stromů na katolickém hřbitově v Lískovci.

Od listopadu pak zahájili vysazování 117 stromů na plochách sídlišť, parků, ale i v přilehlých částech města. Týká se to třeba Lysůvek nebo Panských Nových Dvorů. Tyto dřeviny nahradí pokácené stromy, které byly suché a ve špatném stavu. Na některých sídlištních plochách se výsadba podle vedení technických služeb řídí požadavky lidí, kteří v dané oblasti žijí. Jde o část sídliště Slezská nebo o Spořilov. Dalším důvodem výsadby dřevin je jejich estetický význam.

Lidé ve městě uvidí mnoho ruzných druhů stromů javory několika kultivarů, okrasné jabloně, hrušně a třešně, dále lípy, břízy, buky, duby, olše, jírovce nebo habry.

„Například u židovského hřbitova bude vysázeno šest jírovců, v části Kamenec na Pánských Nových Dvorech bude cestu lemovat deset kusů olší, v Lysůvkách kolem sportovního hřiště bude šest javorů a na sídlišti Slezská na základě požadavků občanů jako kompenzace za pokácené dřeviny při revitalizaci bude vysazeno patnáct nových stromů," popsala Naděžda Švrčinová, vedoucí provozu zeleň, který má práce na starosti.

Práce na vysazování dřevin by podle ní měly být hotové v první dekádě prosince.