Akce se zúčastnilo 22 členů z organizací, z nichž bylo 16 dětí. Členové spolku PZKO sbírali odpad na trase, která začínala na Neborském kopci u požární zbrojnice a vedla k chodecké lávce směr Ropice a pokračovala sběrem odpadů kolem příjezdové cesty ke společnému areálu.

Členové TJ vytvořili druhou skupinu a vyčistili okolí obou fotbalových hřišť a hlavně se zaměřili na 400 metrů potoku Neborůvka. „Je neuvěřitelné, co vše se dá najít. Sesbíráno bylo celkem pět velkých pytlů odpadů obsahujících PET láhve, plechovky, igelitové sáčky, sklenice, ale i staré kbelíky, dvě pneumatiky a staré plachty," uvedl předseda TJ Nebory Václav Rufer.

Vesnický velikonoční jarmark pobavil v sobotu dopoledne obyvatele Nošovic a okolí. V restauraci Radegastův šenk proběhla soutěž o nejlepší zelňačku a masný výrobek. V sále nechyběl ani stánek ZŠ a MŠ Nošovice.
OBRAZEM: V Nošovicích lidé ochutnávali zelňačky

Na dětech byla vidět chuť do sběru, protože organizátoři jim připravili tuto akci formou bodové soutěže, když každý druh nalezeného odpadu měl přidělené body. „Samozřejmě vítězi soutěže se stali ti nejmenší, kteří byli jako mravenci," doplnil Václav Rufer.