Lze z něho vytvořit lavičky, minipódium, molo pro účinkující nebo dokonce funkční přístřešek. Jednotlivé prvky jsou přemístitelné pomocí speciálních vozíků a pouze proškolenými zaměstnanci města.

„Podle potřeb organizátorů různých akcí se nábytek bude přesouvat, ale upozorňujeme, že jej nelze přemísťovat svévolně, mohlo by dojít k nevratnému poškození," uvedla mluvčí třinecké radnice Šárka Szlaurová. Od první chvíle, kdy se nábytek na náměstí objevil, se stal středem zájmu především nejmladší generace. „Chtěli bychom zdůraznit, že se jedná o nábytek primárně určený k odpočinku, nikoli o prolézačky pro děti a mládež," doplnila mluvčí. Náměstí je monitorováno městským kamerovým systémem. Barevnost nábytku byla zvolena podle znaku Třince, takže se na náměstí objevuje žlutá, modrá a tmavší červená barva. „Přáli bychom si, aby se z náměstí stala místa, kde to žije, kde se lidé rádi setkávají a kde i rádi chvíli pobudou," poznamenala starostka města Věra Palkovská.

S otevřením vlakové zastávky v centru města se podle ní výrazně zvýšila návštěvnost obou náměstí. „Proudí tudy více lidí a je škoda, že kromě příležitostných akcí a trhů je jejich plocha prakticky nevyužitá. Třinec si zaslouží oživení centra města," doplnila starostka. Proměnu náměstí by měly završit nová fasáda hotelu Steel a také kulturního domu Trisia, která by měla být hotova do začátku nové divadelní sezóny.