Obyvatelé města Frýdku-Místku a jeho spádové oblasti již nebudou muset jezdit utrácet své peníze až do ostravských nákupních center.

Od května letošního roku totiž v blízkosti frýdeckého Intersparu roste nové obchodní centrum PARÁDA Shopping, které by mělo první zákazníky přivítat už na konci listopadu.

„V projektu je plánováno umístění nepotravinářských obchodních jednotek v sortimentu sport, móda, obuv, drogerie a parfumerie, elektro, květiny a dalších služeb. Mezi hlavní nájemce budou patřit společnosti Hervis, Takko, Deichmann, Fast-Planeo, DM MARKT a Gate," vyjmenoval Miroslav Fuks, tiskový mluvčí společnosti PSJ, kterou realizací stavby pověřila developerská skupina Lordship.

Po České Lípě a Hodoníně tak Frýdek-Místek bude v pořadí třetím městě v republice, kde stejný komplex již stojí. Další by mělo vzniknout v Opavě.

Frýdecko-místecké centrum počítá s 3 342 metry čtverečními obchodních ploch a se 127 venkovními parkovacími místy.

„Výstavba je povolena od roku 2008, kdy bylo vydáno stavební povolení. Vše je v souladu s územním plánem statutárního města Frýdku-Místku. Objekt staví soukromý investor na soukromých pozemcích, které se podle územního plánu nacházejí na ploše občanského vybavení komerčního využití plošně rozsáhlého, tedy na ploše určené zejména pro obchod a služby," upřesnila Jana Matějíková, tisková mluvčí města.

„To je super! Budu to mít blíž než do Ostravy," uvítala informaci o výstavbě Iva Vaňková z Místku. „Doufám, že kromě obchodů tam budou mít nějaké zázemí pro malé děti, stejně jako je Jojo park v Avionu," dodala mladá maminka.

Další žena už takové nadšení nesdílela. „Obchoďáků tu máme víc než dost. Tady u Intersparu už jedno menší centrum je a stejně tu lidé moc nechodí. Spíše by se měl co nejdříve vyřešit obchvat, protože s novým obchodním centrem přibude i aut. Určitě se nikomu nebude chtít tahat s nákupem pěšky domů. Jediné, co to přinese, tak pracovní místa. Lidé vezmou i ten mizerný plat prodavačky," zamyslela se Martina Kupková z Frýdku.

Jak si redakce telefonicky ověřovala, developer prozatím s dětským koutkem nepočítá. Stejně záporná odpověď zazněla z úst projektového manažera Karla Zubalíka na dotaz, zda v centu bude mít zastoupení i společnost New Yorker.