Nová hala vyroste na pozemcích mezi fotbalovým areálem Stovky a 5. základní školou v ulici Elišky Krásnohorské.

„Soukromý investor, Zdeněk Navrátil, přišel s nápadem, je ochotný zainvestovat větší třetinu nákladů a o spolupráci požádal vedení města i kraje. Je to pro nás jistota, že myslí svůj záměr vážně, je v něm osobně zainteresovaný a dotáhne jej do konce,“ podotkl hejtman kraje Ivo Vondrák.

Prostory nádražní budovy v Třinci se zaplňují. Do pravého křídla objektu se v minulých dnech přestěhovala Regionální rada Třinec a Hospodářská rozvojová agentura Třinecka (HRAT).
Prostory rekonstruované budovy nádraží se zaplňují

Kraj projekt podpoří 17 miliony korun, stejnou částku poskytne Frýdek-Místek. Navrátil zatím počítá s investicí 21 milionů korun.

„Soukromý investor se zavázal, že pokud kraj stavbu haly podpoří, je připraven projekt finalizovat z vlastních zdrojů i za cenu zvýšených nákladů. Dále nabídl, že hotovou projektovou dokumentaci zdarma poskytne k případné replikaci neziskovým organizacím nebo veřejnému sektoru. Taková nabídka se neodmítá,“ vysvětlil hejtman.

Slavnostní ceremoniál na dnech NATO.
Hasič dostal na Dnech NATO medaili za záchranu života

Nová sportovní hala pomůže řešit nedostatečnou kapacitu sportovišť pro místní sportovní kluby, tělovýchovné jednoty a další spolky ve Frýdku-Místku.

Projekt Basketpoint je už ve fázi zahájení územního a stavebního řízení. Vybírá se generální dodavatel, který by měl stavbu zahájit v říjnu.

„Jsem rád, že se podařilo najít právní rámec pro realizaci projektu, který může být šablonou pro uplatňování dobročinnosti a mobilizaci privátních dárců do neziskového sektoru v praxi,“ řekl Zdeněk Navrátil. Doplnil, že sportoviště i zázemí areálu jsou projektovány skromně, ale tak, aby zajistily potřebnou bezpečnost a minimální provozní náklady.

Supermarket TESCO. Ilustrační foto.
Supermarkety platí miliony za chyby při slevových akcích
Dálnice D48 v úseku mezi Frýdkem-Místkem a Dobrou.
Dálnice bez poplatku? Obce chtějí ulevit od hustého provozu