Třeba frýdecko-místecké Středisko volného času Klíč pro velký zájem navýšilo kapacitu srpnového příměstského tábora s názvem Máme rádi zvířata na sedmdesát míst. Zájem o příměstské i pobytové tábory tamního centra pro děti je tak velký, že první zájemci se raději zapisovali už v březnu.

Početné táborové osazenstvo se v červenci sejde například i v Kunčicích pod Ondřejníkem. V rekreačním středisku Krkoška se uskuteční hned devět typů táborů v několika termínech. Zejména v druhé polovině měsíce už najdou zájemci místo stěží. „Stavíme na spojení klasického a moderního tábora, které v Kunčicích uplatňujeme od roku 2008. Každý rok přitom chceme přicházet s něčím novým. Letos je to především fotografický tábor pod vedením profesionální fotografky, který bude v Kunčicích úplně poprvé," uvedl hlavní vedoucí tábora Michal Líčka. Vlajkovou lodí je taneční tábor, který se každoročně těší největší oblibě. Je přitom jako většina ostatních určený všem dětem od šesti do osmnácti let.

Děti a jejich rodiče mohou vybírat z nepřeberné nabídky táborů po celém regionu, která se letos ještě rozšiřuje. Například třinecký Dům dětí a mládeže připravuje na letošek letní uměleckou školu, tedy tábor zaměřený na výtvarné činnosti, hudbu, tanec a loutkové divadlo. V nabídce je nově i terapeutický pobyt s poruchami učení a řeči a golfový tábor v Ropici.

Strávit část léta můžou děti i na koních jako třeba ve Skalici u Frýdku-Místku, zájem je i o tábory, v nichž děti pilují angličtinu. Stále větší oblibě se těší i příměstské tábory. Rodiče si odpoledne po práci své dítě vyzvednou a další den ráno jej zase přivezou. Pětidenní tábor tohoto typu vyjde obvykle na více než tisíc korun včetně stravy, záleží na rozmanitosti programu. Ceny týdenních pobytových táborů se pohybují obvykle kolem čtyř tisíc korun, najít lze ale i levnější.