V Polárce se bude bruslit
Lidé mají možnost zabruslit si v hale Polárka ve Frýdku-Místku. V sobotu ráno od 8.45 do 9.45 hodin a v neděli od 8.30 do 9.30 hodin chystají pořadatelé bruslení rodičů s dětmi. Bruslení veřejnosti pak je na programu v sobotu i neděli od 17 do 18.30 hodin. Devadesátiminutové veřejné bruslení vyjde na 40 korun, děti do 140 centimetrů zaplatí o desetikorunu méně, rodič s dítětem vytáhne z peněženky za rodinné bruslení celkem 50 korun. Doprovod zaplatí 30 korun. V hale Polárka je také možnost půjčit si brusle za 50 korun, případně si ty své nechat za 40 korun nabrousit.

Výstavu o muzeích čeká derniéra
Lidé, kteří ještě neviděli výstavu Poklady a kuriozity z depozitářů, ji mají možnost zhlédnout naposledy v neděli v prostorách frýdeckého zámku. U derniéry výstavy věnované odborné práci muzeí budou přítomné její kurátorky, které návštěvníkům expozici okomentují a budou odpovídat na případné dotazy. Komentovaná prohlídka začíná v 15 hodin ve výstavních síních zámku.

Hukvaldy: karneval zavede děti do světa pohádek
ZŠ a MŠ Leoše Janáčka Hukvaldy zve všechny zájemce na tradiční dětský karneval, který se v letošním roce uskuteční na téma „Do světa pohádek". Oblíbená akce se koná v sobotu 4. března ve víceúčelovém sále základní školy, a to od čtrnácti hodin. Občerstvení bude zajištěno, děti se mohou těšit na soutěže, hry a tombolu. Vstupné na sobotní karneval je dobrovolné.

V Třinci bude Esoterický festival
Kulturní dům Trisia v Třinci pořádá už osmým rokem Esoterický festival. Letos se akce koná tuto sobotu. Na festivalu bude také čajovna a vyhrazené prostory s nabídkou vegetariánských a jiných zdravých jídel. Lidé se můžou těšit na několik přednášek, vystoupí například Vladimír Savčenko, Věra Várady, Milan Gelnar nebo David Frej, mluvit se bude i o bylinkách, vitariánské stravě nebo bioparfémech. Akci zakončí koncertní vystoupení Ondřeje Smeykala a Jaroslava Mugrauera. Festival se uskuteční od 9 do 19 hodin, celodenní vstupenky stojí v předprodeji 200 korun, kdo by chtěl jen na jednu přednášku, zaplatí sto korun. V den konání vyjde koupě celodenní vstupenky na 250 korun.

V knihovně se zaměří na sci-fi a fantasy
Třídílný festival „TriCon se probouzí" přichází do Knihovny Třinec. První část této akce zaměřené na milovníky sci-fi žánru proběhne od pátku do neděle a uskuteční se pod hlavičkou oddělení pro mladé, tedy takzvaného Mklubu. „Jedná se o první čistě třinecký Con pod taktovkou Mklubu a třinecké knihovny. V rámci TriConu jsou naplánovány celkem tři akce v průběhu roku, kde první bude zaměřena na sci-fi, druhá bude hlavně „larpová" a třetí akce se bude věnovat fantasy žánru," vysvětlila jedna z organizátorek Andrea Podleśná. Náplní březnového TriConu je řada přednášek a besed s knižními autory a zajímavými osobnostmi. Na své si přijdou i milovníci workshopů.