„Nechceme samozřejmě ponechat stížnosti občanů na porušování nočního klidu a veřejného pořádku bez povšimnutí. Využijeme zatím stávajících dostupných možností k regulaci těchto rušivých vlivů, které mohou mít negativní dopad na kvalitu bydlení. V případě, že opětovně dojde k narušování veřejného pořádku, respektive nočního klidu, je připravena městská policie zasáhnout, a to nejen na podnět ze strany občanů. Strážníci sem preventivně zvýší četnost výjezdů,“ uvedl místostarosta Třince Ivo Kaleta.

Dodal, že v případě, že by tato opatření byla neúčinná a i nadále bude docházet k rušení nočního klidu, bude město řešit situaci jinými prostředky, které zákon umožňuje například regulaci obecně závazné vyhlášky.

Návštěvníci baru nad peticí nevěřícně kroutí hlavou. Podle nich není v baru ani na prostranství před ním nikdy takový hluk, aby musela být sepsána petice.

„Neříkám, že tady někdy nejsme trochu hlučnější. Sem tam uspořádáme před barem menší grilovačku. Někdy se nás sejde víc, tak jsme možná hlučnější, ale snad ne tak moc a hlavně ne tak často, aby museli ostatní podepisovat nějakou petici,“ uvedla Lucie, která bar občas navštíví.

Podle vedoucí baru je vše v pořádku. „Už nás navštívili z živnostenského i katastrálního úřadu. A podle nich je všechno tak, jak má být. Nic nám nevytkli, neměli ani co. Samozřejmě, že je u nás občas hlučno, ale vždy se snažíme, aby po desáté hodině večer byl před barem klid. Ta petice je podle mě přehnaná, vše se dá přece vyřešit domluvou,“ zmínila se k petici vedoucí baru. Lidé z okolí tak budou muset vyčkat, zda se vše uklidní a další stížnosti ani petice již nebudou potřeba.

KLÁRA KUBIESOVÁ

Ve Frýdku-Místku začala sanace skládky Skatulův Hliník.
Sanace problémové skládky potrvá přes tři roky