O tom, že jízda po silnici I/11 na Třinecku není v současné době žádný med, ví každý řidič, který tímto úsekem projíždí.

V sobotu odpoledne se na tuto trasu vydal i Deník, ač bylo jasné, že provoz zdaleka nebude takový jako ve všední dny. Nutno říct, že po opravené silnici od třinecké části Nebory se nyní jede opravdu skvěle, ale před světelnou křižovatkou s Lidickou ulicí jsme již museli zastavit na semaforu, protože další úsek se opravuje. Čekali jsme nějakých patnáct minut, tak jsme oslovili řidiče za námi, který si vyšel ven z auta zakouřit. „Jedu do Bystřice na návštěvu ke švagrovi. Ten mně sice řekl, že tento úsek můžu objet přes Karpentnou, ale neznám to tam, tak raději postojím v koloně," řekl Petr Randják s tím, že vlastně nikam nespěchá. „Jedu na návštěvu, nějaká minuta navíc, to mě přece nezabije. Ale ve všední dny to tady musí být šílené," dodal Petr Randják a už sedal za volant, kolona se dávala do pohybu.

Až do centra Vendryně jsme jeli v pravé polovině vozovky, protože levá se opravuje. Ale že to některým řidičům nevadí, to jsme zjistili záhy. V opravovaném pruhu si to v protisměru klidně jel motorkář, kterému se prostě nechtělo čekat na semaforech, než bude mít zelenou. Když jsme projeli opravovaným úsekem, tak jsme ve Vendryni zastavili a oslovili řidiče, kteří čekali ve směru od Jablunkova. A přitom jsme mu „prozradili" i příhodu s motorkářem. „Někteří motorkáři jsou celkově ho…," nebral si servítky řidič slovenského kamionu Martin Koráň. „Ani se nedivím, že jich tolik bourá. A co vám mám říct k tomuto omezení v Třinci? Co nadělám, musím to vydržet. Po nějakých okreskách se s takovým kolosem nemá cenu pouštět," doplnil řidič.

Nazpátek jsme vyrazili přes třineckou část Karpentná a tím jsme se opravovanému úseku vyhnuli.

Navíc je tento úsek značen jako objízdná trasa. Cestování po silnici I/11 není v současné době zrovna ideální, ale konec omezení se blíží. Předpokládaný konec opravy současného úseku je 18. června. Oprava úseku od křižovatky se silnicí III/4682 ve Vendryni po světelnou křižovatku v Bystřici bude zahájena bezprostředně po dokončení stávající etapy a jeho dokončení se předpokládá s přihlédnutím k vážným poškozením podloží v centru obce Vendryně do 31. července. „V této poslední etapě již bude v provozu světelná křižovatka s Lidickou ulicí a autobusová doprava, která byla z Lidické ulice odkloněna, sem bude vrácena. Světelná křižovatka s Jablunkovskou ulicí zůstane ve stejném režimu jako ve třetí etapě," vysvětlila mluvčí třineckého městského úřadu Šárka Szlaurová.