Vyvrcholení akce s osmadvacetiletou tradicí se konalo v Ostravě v hudebním klubu Garáž. V silné konkurenci se podařilo uspět i jednomu pivovaru z našeho regionu Pivovaru Koníček z Vojkovic, který v hlavní kategorii obsadil třetí místo.

Soutěž o titul Pivo roku pořádaná Sdružením přátel piva patří mezi významné degustační soutěže. Od ostatních soutěží se v jednom zásadním aspektu liší. Zatímco všechny ostatní hodnocené přehlídky piv jsou hlavně odborné, tato je zároveň spotřebitelskou soutěží, kde v anketní části rozhodují spotřebitelé, štamgasti. Teprve dobrý ohlas u nich zajistí postup do finálních degustací.

„Ocenění je pro nás velice příjemné a cenné. Konkurence minipivovarů a pivovarů je totiž rok od roku větší, vždyť jen letos se v Česku otevřelo téměř padesát nových minipivovarů. Navíc umístění na třetím místě v soutěži, ve které o kvalitě rozhodují samotní pivaři je o to příjemnější,“ uvedl sládek a majitel vojkovického Pivovaru Koníček Mojmír Velký.

Více hlasů konečných spotřebitelů piva získali jen druhý Pivovar Rohozec a Rodinný pivovar Bernard, který v anketě zvítězil. 

Ilustrační foto.
Lyžařská sezona se blíží, areály už zkouší děla