Koňakola se pila ve dvojicích. Kelímky s deci limonády byly položeny na okrajích metrové dřevěné lišty, které se účastníci mohli držet, nesměli se ale rukama dotknout kelímku, a přitom museli oba najednou vypít veškerý jeho obsah. Celkem se do rekordu zapojilo 790 lidí a vypilo se 79 litrů Koňakoly.

Celodenní program devátého ročníku Beskydských rekordů, který moderoval Vojtěch Bernatský, nabídl také několik kulturních vystoupení. Návštěvníky i v dešti rozproudilo energické vystoupení kapely Šuba Duba Band nebo revivalové skupiny ABBA Stars.

Ilustrační foto.
Na Severce budou mít lanovou dráhu

Z několika stánků s gastronomickými produkty vyčnívaly zejména hmyzí speciality, které ochutnala řada odvážlivců. Součástí gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí bylo mimo jiné vyhlášení soutěže o nejlepší štrúdl.

V posledních letech účastníci rekordů například snědli 34 760 ml zmrzliny, naplnili 218 automobilů zavazadly na dovolenou pro téměř 530 lidí nebo našlapali 330 kilometrů na stacionárním kole. A také bylo vypito 2013 třetinek piva Ryzák od pivovaru Koníček.

Dokončování kašny na náměstí Svobody ve Frýdku-Místku.
Na náměstí Svobody stavbaři dokončují stavbu nové kašny