Firma, která má opravit více než sedm kilometrů frekventované silnice, už začala s návozem těžké techniky. Stavbaři byli k vidění například v Návsí.

Silničáři si přáli, aby nemuseli pracovat za plného provozu, a proto žádali, aby veškerá doprava ze směru od Slovenska jezdila přes centrum Mostů u Jablunkova. Argumentovali třeba tím, že za této situace by práce postupovaly rychleji.

U představitelů obce ale narazili. Například podle mosteckého zastupitele Tomáše Kohuta bylo těžko představitelné, že obcí by měly projíždět kamiony, i když „jen" ze směru od Slovenska. Podle něj je zřejmé, že v době rekonstrukce obchvatu zamíří do centra i osobní auta, protože řidiči se budou chtít vyhnout kolonám. „Provoz na obchvatu tak nebude příliš hustý," míní Tomáš Kohut. Je přesvědčen o tom, že na opravovaném úseku může dobře fungovat kyvadlová doprava řízená mobilními semafory. Také Tomáš Kohut včera zaznamenal, že práce už začaly. „Frézuje se jeden jízdní pruh obchvatu a je vidět, že doprava v obci narůstá," sdělil Deníku. Místotarostka obce Marie Macurová redakci potvrdila, že firma se na zastupitelstvo obrátila s žádostí o souhlas s přechodnou úpravou provozu v rámci uzavírky, přičemž žádala i souhlas s objízdnou trasou přes obec v rámci akce „Oprava povrchu silnice I/11 - Bocanovice-Mosty u Jablunkova frézování, sanace, pokládka".

„Zastupitelé obce se zodpovědně zabývali celou záležitostí, vyslechli si přítomné zástupce provádějící firmy, chápou jejich důvody, ale s trasou nákladní, zejména kamionové dopravy přes obec nesouhlasí a svým usnesením zamítli žádost v plném rozsahu," konstatovala Marie Macurová.

Z rozhodnutí krajského úřadu vyplývá, že částečná uzavírka silnice I/11 by měla začít 3. října a potrvá do 20. listopadu.