Rušno je hlavně na silnici z Ostravy do Beskyd, která vede přes Frýdek-Místek. Opravu hlavního tahu zahájilo Ředitelství silnic a dálnic v červenci, práce však ještě nejsou zdaleka hotovy.

Nejprve se stavbaři vrhli do opravy mostu přes odlehčovací kanál ve směru na Ostravu, následně se do práce pustili na kruhových objezdech u Tesca a Lidlu.

V minulém týdnu se začalo dělat na opravě povrchu silnice mezi kruhovými objezdy a mostem.

Oprava komunikace ve směru na Ostravu má trvat do 4. září, uzavřeny jsou rampy na Český Těšín i v ulici 17. listopadu a také rampa Příbor-Ostrava.

Smůlu mají i řidiči při cestě z Frýdlantska, kteří jsou zvyklí na světelné křižovatce v Beskydské ulici odbočovat doleva a jet například k přehradě Olešná. Využít musí objízdnou trasu.

Kvůli obousměrné dopravě v jednom jízdním pásu se na silnici I/56, po které ve Frýdku-Místku běžně projede pětadvacet tisíc vozidel denně, tvoří v ranní a odpolední špičce kolony. Ráno v polovině týdne například kolabovala doprava i v centru města na enormně vytížené silnici I/48. Kvůli opravě zábradlí byl uzavřen levý jízdní pruh.

Řidiči se musejí připravit na to, že stavební práce na cestách ve Frýdku-Místku budou pokračovat ještě několik týdnů. Podle harmonogramu se mají stavbaři od 5. září přesunout na opačný úsek silnice I/56 ve směru na Frýdlant, hotovo bude do 25. září. Motoristé budou muset počítat s uzavírkou ramp. Pak bude zbývat dokončit opravy mostu přes odlehčovací kanál Olešná v úrovni čerpací stanice a Alberta ve směru na Frýdlant. Ředitelství silnic a dálnic to plánuje stihnout do poloviny října.