„Poté, kdy byla pobočka České pošty převedena na Poštu Partner a přemístěna do obchodu Radka Cichého, provedla Česká pošta i změnu v umístění poštovních schránek. Přesunula poštovní schránku od bývalé pobočky České pošty k Poště Partner a poštovní schránku u školy zrušila, protože byla od nové schránky blízko. Bohužel se tak stalo bez projednání a bez vědomí obce, nemohli jsme proto o změnách informovat občany," shrnula starostka Alena Kacířová.

Dodala, že v současné době jsou v obci dvě schránky, což podle pravidel České pošty odpovídá počtu obyvatel. „Byla zjišťována vytíženost těchto schránek a na základě toho lze konstatovat, že schránka u Harendy je vytížena minimálně. Na jednání zastupitelstva obce jsme se proto dohodli, že požádáme Českou poštu, aby poštovní schránku od Harendy přemístila k bývalé poště, kam jsou občané zvyklí s listovními zásilkami chodit. K této změně má dojít v průběhu března," zdůraznila Alena Kacířová.

Konečný stav tedy bude následující: jedna poštovní schránka bude u Pošty Partner, u obchodu Radka Cichého, a druhá u bývalé pošty, čili u mateřské školky. „Věříme, že tento stav bude pro občany obce dlouhodobě akceptovatelný," řekla Alena Kacířová. Pošta Partner funguje od 1. února i v nedalekých Dolních Domaslavicích, provozuje ji obec.