Do pomyslných lavic zasedlo více než 130 seniorů, na které čekají čtyři semestry plné zajímavých přednášek.

„V Třinci je o studium univerzity třetího věku ze strany starší generace nebývalý zájem. Dvouleté studium univerzity třetího věku absolvovalo v Třinci za dvanáct let už přes osm stovek seniorů. Třinec je v tomto ohledu specifický a podle zástupců Ostravské univerzity se akademici v žádném jiném městě s takovým ohlasem nesetkali,“ řekla mluvčí třineckého městského úřadu Šárka Szlaurová.

„Řada studentů se už bezprostředně po ukončení předchozího běhu dotazovala, zda bude univerzita pokračovat. Velmi si vážím nadstandardní spolupráce s Ostravskou univerzitou (OU) a jsem velmi ráda, že i nový rektor Jan Lata je myšlence tohoto alternativního vzdělávání nakloněn. Díky tomu můžeme v Třinci pokračovat a vyjít všem zájemcům vstříc,“ uvedla starostka Třince Věra Palkovská. Bezprostředně po slavnostní imatrikulaci následovala první přednáška.

V souvislosti s profesí rektora OU Jan Laty, který je lékař, bude první semestr věnován tématům spojeným s medicínou a zdravím.

Studenti se například dovědí o dnešních možnostech péče o seniory, v průběhu semestru si také rozšíří obzory přednáškami Totální náhrady kyčle a kolene u seniorů, Současné komunikační bariéry aneb jak co nejlépe zvládnout komunikaci v rámci generačních odlišností nebo Sexuální chování v České republice.