Většina sjezdovek až nyní, kdy se dá zasněžovat a padá i přírodní sníh, může jet takzvaně na plný výkon. To ostatně Deníku včera potvrdila Silvie Švrčková ze Ski areálu „Na Staškově" v Malenovicích.

„V současné době máme výborné podmínky. Na svazích nám momentálně leží asi osmdesáticentimetrová vrstva přírodního a technického sněhu. A navíc jsme vůbec nezdražovali, ceny máme jako v loňském roce," sdělila Silvie Švrčková s tím, že od tohoto pátku pojedou už tři vleky.

Na sjezdovce se bude grilovat

A nuda zde nebude mít místo ani o víkendu. „V sobotu totiž pořádáme s pivovarem Radegast akci s názvem Grilování na sněhu. Hladoví lyžaři se mohou těšit na grilované dobroty. Chybět nebude ani reprodukovaná hudba," vábila Silvie Švrčková, která si na nezájem nemůže stěžovat. „Pořádáme i lyžařské kurzy pro mateřské, základní a střední školy z celého Moravskoslezského kraje. Veřejnost lákáme i na večerní lyžování. A abych byla upřímná, už nyní můžu prozradit, že letos to bude po finanční stránce mnohem lepší než před rokem, kdy podmínky pro lyžování byly kvůli počasí přímo zoufalé," porovnávala Silvie Švrčková. Ve zdejším areálu se nachází i čajovna.

V provozu je samozřejmě i lyžařské středisko Kempaland v Bukovci, které taktéž nabízí večerní lyžování. Návštěvníci mohou využívat i lyžařskou a snowboardovou školu. Na internetových stránkách se areál chlubí půlmetrovou sněhovou pokrývkou. Milovníci sjezdových lyží sem mohou zavítat od 8.30 do 16 hodin.

Noční lyžovačka v Bukovci probíhá mezi sedmnáctou až dvacátou hodinou.