Řidiči by se proto měli v sobotu připravit na omezení v dopravě, a to zejména v okolí Národního domu v Místku. „V době od 10 do 17 hodin budou uzavřeny ulice Politických obětí, Palackého a Bezručova. Ulice 28. října, v trase hlavního závodu, bude uzavřena až po křížení s ulicí Ke splavu a Stará Riviéra," uvedla mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková.

Pokud jde o MHD, autobusové zastávky v ulici 28. října (Riviéra vodárna – Riviéra blok 27 – Riviéra kotelna – Domov seniorů) budou od 10 do 17 hodin zrušeny bez náhrady.

O popularitě Hornické desítky svědčí to, že jen v loňském roce závod přilákal 2 860 běžců. Akci pořádá oddíl atletiky TJ Slezan Frýdek-Místek ve spolupráci s městem.

Letošní ročník Hornické desítky bude zahájen v sobotu v 9.30 hodin v Národním domě v Palackého ulici. Od 10.30 hodin jsou na programu závody dětí a mládežnických kategorií. Ve 13.40 hodin odstartuje Běh pro zdraví, ve 14 hodin se vydají na trať mílaři.

Hlavní závod měří 10 000 metrů a i letos je rozdělen na mužskou a ženskou kategorii. Ženy odstartují ve 14 hodin a muži v 15.15 hodin. Závodníci absolvují tři okruhy po ulicích, po nábřeží a parkem, vždy s proběhnutím kolem Národního domu. Trať je označena šipkami na vozovce, na křižovatkách budou závodníky usměrňovat pořadatelé.