Vydařené počasí a pestrý program přilákal do areálu místeckých tenisových kurtů Prestige Tennis Park nespočet dospělých a především dětí, kterým byl sobotní den určen.

„Počasí jsme si doslova vymodlili. Neustále jsme se informovali na mošnovském letišti. Alespoň už víme, co je to kupovitá oblačnost," smála se Silvie Schäferová, ředitelka jazykové školy. „Akcí jsme chtěli upozornit na špatnou komunikaci v rodinách, která může přispět ke zvýšení agresivity a násilí u dětí. Základní zásadou výchovy dětí je především zvýšení pozitivního rodičovského zájmu, pochopení, snížení někdy až nesmyslných nároků na dítě," prozradila důvody Silvie Schäferová.

Velkým magnetem akce byla především zpěvačka Markéta Konvičková a fotbalový útočník hájící barvy Baníku Ostrava – Václav Svěrkoš. Ten i přes svou zdravotní indispozici a vysoké teploty nejen přijel, ale chopil se slavnostního zahájení.

„Pro děti jsme připravili deset stanovišť, kde plní úkoly výhradně v angličtině. Hrají například pexeso, poznávají zvířátka, kreslí a poznávají barvy či počítají," popsala pořadatelka akce Pavla Vittová s tím, že po splněných úkolech obdrží každý lístek do tomboly, kde na ně čekají zajímavé a krásné ceny.

Po kurtech tak běhali malí závodníci s míčky a tenisovými raketami, skákali v pytlích, trefovali se míčem na koš a zpívali nebo recitovali. Ti odvážnější si pak troufli veřejně rozpohybovat se v rytmu zumby, a to pod dohledem rodilého Mexičana. Vystoupení Markéty Konvičkové netrpělivě očekávaly především mladé slečny.

„Už tu čekám hrozně dlouho. Vlastně od začátku. Mám ji moc ráda, je podle mě hrozně hodná. Její písničky znám, protože si je pouštím na internetu," prozradila dvanáctiletá Kateřina Burdová z Místku.

Viditelnou radost však nakonec udělala třinecká zpěvačka nejen dětem, ale i převážné části mužského osazenstva, kteří ji se zálibou pozorovali. Celou akci provázela Lucie Kouláková z palkovické skupiny Sagar. Závěr patřil diskotéce.