„Máme zasněžených celých čtyři sta metrů. Je to v pořádku," konstatoval Vaněk s tím, že díky tomu, že deset dní dostatečně mrzlo, se vytvořila zásoba sněhu na celou sezonu. „Takže i letošní sezona, která začala o čtrnáct dní později než v jiných letech, vypadá optimisticky," prohlásil Jiří Vaněk.

Oblevy se podle svých slov neobává. „Záleží, jak dlouhá ta obleva bude, to je takové věštění z koule. Ale běžně platí, že nějaké větší oteplení kolem pěti stupňů bez problémů čtrnáct dní, tři týdny tato vrstva sněhu vydrží. Jsem optimista," zopakoval spolumajitel beskydského areálu.

V Řece se dá za určitých okolností lyžovat až do dubna. „Nevýhodou je akorát to, že v okolní krajině a ve městech není sníh, takže lidi to tak neláká a lyžování není až tak romantické. Samozřejmě je zhoršena i bezpečnost, protože pokud se vyjede mimo trať, pády jsou bolestivé," pravil Jiří Vaněk.

Všeobecně se ví, že pokud areály nestihnou vánoční a silvestrovské lyžování, má to podstatný vliv na sezonní tržby. Podle Vaňka to ale neplatí paušálně. „Je to individuální středisko od střediska jak je vybavené, jakou má návštěvnost a tak dále. Je to zvláštní, ale lidé už pak stejně od půlky března lyžování velmi omezují. Těší se na kolo," usmál se Jiří Vaněk. Modrá sjezdovka v Řece je v provozu denně, večerní lyžovaní je do pátku 15. ledna zrušeno.