VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nový seriál Deníku startuje: Barman Pavel Štrba představuje letní drinky

Frýdek-Místek – Dnešním dnem startuje letní seriál Deníku, ve kterém se můžete inspirovat k přípravě jednoduchých a chutných drinků.

11.7.2012
SDÍLEJ:

Pavel Štrba při přípravě drinku, který namíchal ve Vagón Cafe Baru ve Frýdku-Místku.Foto: Deník/Tomáš Machálek

Postupy míchání jednotlivých drinků najdete každé v úterý až do konce prázdnin i v tištěném vydání Frýdecko-místeckého a třineckého deníku.

Caipirissima Raspberry

Caipirissima je variací brazilského nápoje zvaného Caipirinha. Ten je brazilským národním nápojem a míchá se z Cachacy (brazilský rum), limetek, cukru a ledové tříště.

Barman Pavel Štrba připravil velmi oblíbenou ochucenou verzi tohoto svěžího nápoje, který by neměl chybět na žádné letní party. Příprava drinku je velmi jednoduchá a nezabere ani moc času. Všechny uvedené ingredience jsou dostupné ve většině marketech a velkoskladech s nápoji. Barman Pavel Štrba doporučuje používat pro přípravu všech míchaných nápojů pouze kvalitní suroviny, neboť v konečné fázi velmi ovlivňují a umocňují celkový chuťový prožitek.

Co potřebujeme
4 cl bílý rum
2 cl malinové pyré Monin
1 cl lime juice Monin
2 lžičky hnědý třtinový cukr
půlka čerstvé limety
ledová tříšť
Ozdoba: osminka limetky, čerstvá malina
Výroba: přímo ve skle
Sklo: silnostěnná whiskovka

Postup
Postup přípravy je obdobný jako u Mojita, tedy přímo ve skle.
1. půl limety rozkrájené na čtvrtky vložíme do silnostěnného skla whiskového typu a zasypene hnědým třtinovým cukrem
2. obě suroviny pečlivě vymadlujeme (rozmačkáme)
3. odměříme a nalijeme pyré a lime juice Monin
4. zasypeme po vrch sklenice ledovou tříští
5. dolijeme bílým rumem
6. obsah sklenice důkladně promícháme lžící, aby se všechny ingredience spojily
7. zdobíme osminkou limetky, čerstvou malinou, vložíme dvě krátké brčka a servírujeme s koktejlovým ubrouskem


Kdo je barman Pavel Štrba?
- učitel odborného výcviku gastronomických oborů na Střední škole gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku
- úspěšný trenér mladých barmanů, jeho studenti se pravidelně umisťují na předních příčkách mezinárodních barmanských soutěží
- držitel ocenění Učitel roku 2012 – Výrazná pedagogická osobnost
- člen České barmanské asociace ( CBA )
- cateringový barman
- věnuje se i zábavnému míchání koktejlů, tzv. flair bartendingu ( showbarmanství )
- účastník mnoha mezinárodních barmanských soutěží
Úspěchy:
3. místo Brněnský šejkr - Monin cup 2008 v Brně
1. místo Pražská vodka cup 2009 v Praze
1. místo Havana Club Aquapalace cup 2009 v Praze
4. místo Barman roku CBA 2009
1. místo Pohár Fabbri CBA 2010 v Praze
1. místo Gastrofestival Ostrava 2010
2. místo Žatecké pivo cup 2012 v Žatci
2. místo Brněnský šejkr - Monin Cup 2012 v Brně
Míchaný drink byl připraven ve Vagón Cafe Baru ve Frýdku-Místku.

Autor: Tomáš Machálek

11.7.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hráz Žermanické přehrady
AKTUALIZUJEME
12

Řeky jsou plné, po dalších deštích se v noci a v pátek mohou vylévat z koryt

Areál starého kláštera v Jablunkově.

Starý klášter změní majitele. Zchátralý objekt potřebuje desítky milionů

Audit Deníku: Stavba „prodloužené Rudné" se komplikuje

/SERIÁL DENÍKU/ Komplikace kolem dostavby prodloužené Rudné, která by výrazně pomohla dopravě mezi Ostravou a Opavou, nadále pokračují. 

OBRAZEM: Stavba obchvatu Třince finišuje

Výstavba přeložky silnice I/11 na Třinecku se po dvou letech chýlí ke svému závěru.

Ve Frýdlantu se ráno srazilo auto s býkem

Čtyři zraněné muže si vyžádala nehoda, která se stala ve středu ráno ve Frýdlantě nad Ostravicí. Dva muže museli z auta vyprostit hasiči.   

Voda z vlastní studny - na kolik přijde

Pokud máme příhodné podmínky na zahradě nebo jiném pozemku pro vybudování studny (o potřebných podmínkách pro stavbu studny jsme psali zde) a jsme rozhodnuti studnu zřídit, udělejme si nejprve velmi přibližnou kalkulaci, na kolik to všechno přijde.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies