Podle třinecké místostarostky Milady Hejmejové byla radnice nedávno upozorněna, že příspěvek, který byl Bunkru v rámci rozpočtu schválen v loňském roce, zřejmě nebude stačit.

Připomněla, že Bunkr se z Lidické ulice, kde byl otevřen už v roce 2003, přestěhoval do nových prostor v Jablunkovské ulici. „Situaci lze řešit asi jediným způsobem, a to finančním neinvestičním darem občanskému sdružení," shrnula Milada Hejmejová. Pro návrh hlasovalo 27 zastupitelů, nikdo nebyl proti.

„Dar použijeme na nečekané výdaje související se stěhováním klubu Bunkr v Třinci. Stěhovali jsme se z objektu bývalé knihovny do nových prostor, a tímto nám vznikly neplánované výdaje," potvrdil v pondělí Deníku ředitel sdružení Roman Brzezina. „Jsme rádi, že nové prostory máme v místě, které je dostupné potřebné cílové skupině v centru města v ulici Jablunkovská 705. V Třinci působíme v oblasti prevence, volného času a sociálních služeb již více než deset let," zdůraznil Roman Brzezina. Podle Milady Hejmejové třinecký Bunkr pomáhá dětem a mladým lidem ve věku 13 až 20 let, kterým nabízí alternativu bezpečného trávení volného času.

„Pravidelně jich tam dochází asi osmnáct," poznamenala místostarostka. „Nepotřebují ani tak zařizovat program, ale potřebují, aby s nimi někdo mluvil, protože v rodinném prostředí často takovou možnost nemají," naznačila s tím, že v Bunkru lze otevřeně mluvit například o pozici ve škole, o vztazích s rodiči či s kamarády. „Jejich činnost je velice pestrá a záslužná, její součástí je i sociální služba streetwork," připomněla Milada Hejmejová s tím, že Bunkr byl svého času i v Jablunkově, ale předloni musel být zrušen, protože se nenašlo dostatek finančních prostředků. To třineckému klubu aktuálně nehrozí. „Letošní rok máme z velké části pokrytý díky tomu, že třinecké NZDM klub Bunkr je zapojen do individuálního projektu Moravskoslezského kraje s minimální dvouletou udržitelností," řekl Brzezina.