Usnesení odůvodnil mimo jiné tím, že „návrhová tvrzení neprokazují skutečné ovlivnění výsledků voleb ve městě Třinec. Navrhovatelé se pohybují na půdě spekulací a domněnek. Jako důkaz označili jedině výslechy členů okrskových volebních komisí, k nimž však soud nepřistoupil, neboť korektní způsob a výsledky sčítání hlasovacích lístků potvrdily tyto osoby svými podpisy v zápisech o průběhu a výsledku hlasování, aniž by na jakékoliv nesrovnalosti upozornili. Další důkazy pouze odkazují na statistické údaje a výsledky hlasování, které však samy o sobě nemají vypovídací hodnotu, která by mohla zpochybnit platnost voleb."

„Od počátku jsme věděli, že volby včetně sčítání proběhly dle pravidel a návrh k soudu byl podán pouze na základě spekulací a domněnek s cílem činit obstrukce. Podání k soudu mělo dopad i na město, neboť stávající rada města jednala pouze o nejnutnějších věcech, které nesnesly odkladu, a noví zastupitelé se zatím nemohli věnovat důležitému bodu, kterým je rozpočet města na příští rok. Každopádně jsem ráda, že máme čekání na výrok soudu za sebou a můžeme se plně v klidu vrhnout do další práce," komentovala výrok soudu třinecká starostka Věra Palkovská.

Ustavující zastupitelstvo proběhne v pátek 21. listopadu v 10 hodin v hotelu Steelhouse a do Vánoc se nově zvolení zastupitelé sejdou ještě jednou, a to na prvním řádném zasedání v úterý 9. prosince ve 13 hodin.