Kultura FM a Slezan Holding pokračují v úspěšné spolupráci, což znamená, že od jara do podzimu se v prostorách industriálních budov na území města chystají kulturní a společenské akce.

„Od loňska jsme opět rozšířili okruh spolupráce a doufáme, že spolu s tím i okruh lidí, kteří by se mohli do areálů Slezanu přijít podívat. Jedná se alespoň o krátkodobé oživení těchto objektů, než se pro ně podaří nalézt další využití a účel, na čemž již druhým rokem spolupracujeme s městem na základě uzavřeného memoranda," uvedl Jiří Karásek, předseda představenstva společnosti Slezan Holding. Novou akcí bude první červnový víkend v areálu v Těšínské ulici design festival s názvem Femme Artale. Podruhé bude na začátku srpna na nádvoří textilky na Staroměstské festival piva a hudby Pivopění.

Bývalé textilní továrny mají typickou architekturu a městu daly jeho charakteristický ráz.

„Výstavy nebo koncerty v kulisách průmyslových památek mají úžasnou atmosféru. To potvrdí ti, kteří byli loni na site specific představení Zuřivec nebo na koncertě Lenky Dusilové v areálu tkalcovny v Těšínské ulici," potvrdil Jakub Tichý, ředitel Kultury FM.

Nová hlavní komunikace na Třinecku se motoristům otevře nejpozději 15. října. Podle stavbařů jsou všechny nejdůležitější objekty na stavbě úseku z Oldřichovic do Bystřice hotovy.
Dokončení obchvatu se blíží