Od loňska si tak o jednu příčku ještě polepšil. Vyplynulo to z celostátních výsledků srovnávacího výzkumu Město pro byznys. Titul získal Pelhřimov, v TOP 10 zastupuje Moravskoslezský kraj pouze hutnické město.

Vítězství v Moravskoslezském kraji a umístění na přední příčce v rámci ČR si Třinec zasloužil především díky velkému meziročnímu nárůstu ekonomických subjektů, v neposlední řadě se chlubí také nejvyšším podílem firem s více než padesáti zaměstnanci v celém regionu. „Umístění mezi desíti nejlepšími městy pro byznys v České republice pro nás znamená velké povzbuzení do další práce a potvrzení, že jdeme správnou cestou. Je vidět, že nejde o chvilkovou záležitost, ale o výsledek dlouhodobé práce a fungující spolupráce s podnikatelskými subjekty v čele s Třineckými železárnami. Ale nesmíme usnout na vavřínech, pořád je co zlepšovat,“ komentovala umístění Třince jeho starostka Věra Palkovská.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotil letos již podeváté podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Do výzkumu je automaticky zapojeno 205 měst s rozšířenou působností a 22 městských částí města Prahy.

Výstava bude pro veřejnost přístupná od neděle, potrvá dva měsíce.
Postavičky Igráčka zaplnily výstavní síň muzea v Třinci
Křížový podchod v Místku změnil svůj ráz díky novým graffiti v roce 2014.
Ve Frýdku-Místku přibudou další legální graffiti. Umělci nejprve vyzdobí podchod