„Pro rok 2017 bylo schváleno poskytnutí úvěrů v celkové výši 1,5 milionu korun a žádosti mohou zájemci podávat do 24. března. Smyslem Fondu rozvoje bydlení města Třince je nejen zlepšení životního prostředí a vzhledu města, ale především zvýšení úrovně bydlení obyvatel města," shrnula mluvčí městského úřadu Šárka Szlaurová a dodala, že s účinností od 1. ledna letošního roku byly schváleny nové zásady tvorby a pravidla čerpání prostředků, v nichž došlo k aktualizování druhů úvěrů podle současných potřeb občanů. „Nově si tak lidé mohou zažádat například o úvěr na zřízení studny nebo prohloubení té stávající, vsakování dešťových vod, oplocení parcely a tak dále," uvedla Šárka Szlaurová.

Vlastníci domů a bytových jednotek si můžou dále požádat o úvěr například na obnovu střechy starší 10 let, na dodatečnou izolaci domu proti spodní vodě, zateplení domu, výměnu oken a dveří, dále na zřízení malé čistírny odpadních vod ke stávajícímu domu, ale také na elektrické nebo plynové topení, na instalaci solárních panelů a podobně. O úvěr lze požádat i na rekonstrukci bytového jádra nebo například na výměnu radiátorů. Došlo také k upřesnění podmínek výběrového řízení.

Podrobný rozpis, na co lze úvěr získat, je k dispozici na webových stránkách města. Bližší informace zájemci získají i v kanceláři číslo 405 městského úřadu.