Do rozlehlého areálu v Lesní ulici přichází v tropických dnech více než dva tisíce lidí. A co je důležité, rádi se sem vracejí. „Myslím si, že výhodou tohoto koupaliště je dobré zázemí a kvalita služeb. Nic není rozbité, všechno je čisté, je to tu opravdu na úrovni," poznamenal 38letý Třinečan Jindřich Rakowski, jenž zde pravidelně chodí s rodinou.

„Pro děti je to ideální areál, který je i v dobrém místě v centru města. Hodně lidí tady chodí pěšky, vidíte tu i důchodce, kteří to mají maximálně pár zastávek autobusem. Třeba Olešná za Frýdkem-Místkem tak výhodnou polohu nemá," prohlásil Rakowski. Pár věcí, které by se daly zlepšit, by však přece jen našel. „Chybí mi tu uzamykatelný trezor na doklady, aby je člověk pořád nemusel nosit u sebe, a půjčovna slunečníků. Možná bych přivítal i víc věcí na půjčení, lehátka si lidé rozeberou už ráno. Nevýhodou může být množství lidí v tropických dnech. Samozřejmě jsou dny, kdy se tu nedá hnout, ale z mého pohledu je to furt v pohodě. Celkově jsem spokojen, areálu bych dal 90 procent určitě. A kvalita vody je stoprocentní vím, že tady to klape a funguje," uzavřel Jindřich Rakowski.

„Voda je super. Ale možná by mohli prodloužit tobogán," smál se 11letý Matěj Částek. Na třinecké koupaliště v červenci zamířila také Iveta Svatová. „Jsem z Českého Těšína, na našem koupališti bych ale přišla o nervy. Třinec je pěknější, je tady i dostupnější občerstvení. Žádné nevýhody tu nevidím," pravila žena. I její kamarádka Šárka Ciencialová měla jasno. „Já jsem spokojená," shrnula s tím, že areál nabízí řadu dalších sportovních aktivit, mimo jiné stolní tenis či beach volejbal.